بزرگترین گنج زمین از کف دریای کارائیب بیرون کشیده می‌شود


19 آبان 1402 ساعت 20:49

رئیس‌جمهور کلمبیا دستور داد تا بزرگترین گنج زمین از کف دریای کارائیب بیرون کشیده شود. در ادامه با جزئیات کشف بزرگترین گنج تاریخ آشنا می‌شویم.

گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا دستور کشف بقایای کشتی بادبانی گالئون سن‌خوزه از کف دریای کارائیب را صادر کرد؛ گنجینه‌ای که حدود 20 میلیارد دلار ارزش داشته و بسیاری آن را بزرگترین گنج جهان می‌دانند. در ادامه با جزئیات کشف گنج کشتی گالئون سن‌خوزه آشنا می‌شویم.

کشف بزرگترین گنج زمین از کف دریای کارائیب

خوان دیوید کوریا، وزیر فرهنگ کلمبیا اعلام کرد رئیس جمهور این کشور قصد دارد کشتی بادبانی گالئون سن‌خوزه را تا پیش از پایان دوره ریاست جمهوری خود یعنی قبل سال 2026 میلادی به‌شکل کامل از آب خارج کند. در همین راستا طرح خارج کردن این کشتی از آب با سرعت بالایی در حال اجرا است.

بزرگترین گنج زمین

کشتی گالئون سن‌خوزه در 8 ژوئن سال 1708 در اواسط جنگ جانشینی اسپانیا در جزیره بارو در سواحل کارتاخنا لنگر انداخت؛ اما مدت کوتاهی با 4 کشتی جنگی بریتانیایی یک نبرد دریایی را آغاز کرد و سرانجام به دلیل آسیب‌های شدید ناشی از برخورد گلوله‌های توپ کشتی‌های بریتانیایی غرق شد. طی این حادثه 589 نفر از از 600 خدمه این کشتی کشته شدند و 11 نفر نیز نجات پیدا کردند.

بزرگترین گنج زمین

کشتی گالئون سن‌خوزه در آن زمان منابع محلی را از سرزمین‌های تازه کشف شده به اسپانیا حمل می‌کرد. طی جنگ جانشینی اسپانیا، این کشتی بین کشور پرو و اسپانیا تردد داشت و جواهرات و فلزات ارزشمند را به اسپانیا می‌رساند. داستان‌های متعددی در خصوص آخرین سفر این کشتی روایت شده است، اما اکثر آنها بر این باورند که این کشتی در آخرین سفر خود حداقل 200 تن طلا، نقره و زمرد که از بولیوی استخراج شده بود را به اسپانیا حمل می‌کرد.

محل کشف بزرگترین گنج تاریخ

اتفاق غرق شدن کشتی سن‌خوزه حدود 300 سال به‌عنوان یک افسانه شناخته می‌شد؛ چرا که تا آن زمان هنوز مکان دقیق غرق شدن آن شناسایی نشده بود. سرانجام یک شرکت آمریکایی به نام گلوچا مورا در سال 1981 مدعی شد مکان بزرگترین گنج زمین را شناسایی کرده است. این شرکت مختصات جغرافیایی را در حالی به کلمبیا اعلام کرد که کلمبیا متعهد شد نیمی از ارزش این گنج را پس از خارج کردن از آب به این شرکت آمریکایی بپردازد.

بزرگترین گنج زمین

سه دهه بعد خوان مانوئل سانتوس، رئیس‌جمهور وقت کلمبیا در سال 2015 اعلام کرد نیروی دریایی این کشور موفق به کشف لاشه کشتی سن‌خوزه در یک مکان متفاوت با آنچه که شرکت گلوچا مورا اعلام کرد بود، شده است. هرچند مختصات جدید کشتی سن‌خوزه توسط کلمبیا تاکنون منتشر نشده، اما شرکت آمریکایی گلوچا مورا بر این باور است که کلمبیا لاشه این کشتی را در همان مکانی که 34 سال قبل تعیین شده بود، پیدا کرده است.

چه کسی مالک کشتی سن‌خوزه است؟

به‌دلیل ارزش زیاد بار کشتی سن‌خوزه، خیلی‌ها برای آن لقب جام مقدس کشتی‌های غرق شده یا بزرگترین گنج زمین را در نظر گرفتند. در حالی که این کشتی هنوز از آب خارج نشده، اما جنگ حقوقی بر سر مالکیت این گنج ادامه دارد و مشخص نیست چه کسی مالک دقیق این گنجینه است.

کلمبیا مدعی است محتویات کشتی سن‌خوزه به این کشور تعلق دارد؛ زیرا لاشه این کشتی در آب‌های ساحلی کلمبیا کشف شده است. از طرفی شرکت آمریکایی گلوچا مورا که برای نخستین بار مختصات جغرافیایی این کشتی را شناسایی کرده و به دولت کلمبیا تحویل داده، بخشی از این گنجینه را متعلق به خود می‌داند. در همین راستا این شرکت شکایتی را بر اساس توافق‌نامه ارتقای تجاری بین آمریکا و کلمبیا علیه دولت این کشور برای دریافت 10 میلیارد دلار ثبت کرده است.

علاوه بر این، اسپانیا نیز کماکان مدعی است بار این کشتی غرق شده در حال حمل به اسپانیا بوده و این کشور باید بخشی از این گنجینه را دریافت کند. همچنین مردم بومی قبیله قارا قارا اعلام کردند فلزات موجود در این کشتی توسط اجداد آنها از معادن استخراج شده و باید سهمی از این گنجینه به آنها اختصاص پیدا کند.

گفتنی است مدتی قبل ارتش کلمبیا فیلمی از ماموریت اکتشافی برای کشف بقایای کشتی سن‌خوزه را منتشر کرد که نشان می‌دهد در لاشه این کشتی سکه‌های طلا، بطری‌های شیشه‌ای، ظروف سفالی، ظروف چینی و توپ‌های جنگی متعددی وجود دارد. همچنین ارتش این کشور اعلام کرد تاکنون هیچ تغییر یا دخالتی از سوی عوامل انسانی در این کشتی رخ نداده است.